Børst bedst – her er den rette børsteteknik

Vi gør det alle mindst to gange om dagen. Tænderne skal renses for snavs, og netop to tandbørstninger om dagen holder tænderne rene og munden sund. Vi lærer at børste tænder helt tidligt i barndommen, og ofte følger de tillærte børsteteknikker os langt ind i voksenlivet. Tandbørstning er for mange i løbet af årene blevet en rutine, der blot udføres rutinemæssigt og uden den store omtanke. Men vidste du, at det ikke er ligegyldigt, hvordan du børster dine tænder? Vi guider derfor til ,hvordan du bedst og mest effektivt børster tænder.

Børst i cirkelbevægelser

Vi ser ofte, at folk børster med et hårdt, konsistent tryk på tværs af tænderne. Det er dog ikke hensigtsmæssigt, da tændernes emalje hermed slides og derfor bliver mere modtagelig overfor huller og misfarvninger. Brug i stedet små, bløde cirkelbevægelser på hver tand. Ikke nok med, at denne teknik undgår at slide unødigt på emaljen, men de små bevægelser gør også, at revnerne mellemtænderne og tandkødet renses bedre.

Et godt huskeråd er, at man skal børste 10 gange på hver tandoverfalde. Start for eksempel med ydersiden af tænderne i overmunden, og arbejd herefter ind på indersiden og tag herefter tyggefladerne. Du kan selvfølgelig også selv lave din egen metode. Det er blot godt at følge en systematiseret metode, da man herigennem sikrer, at man kommer omkring hver enkelt tand og får børstet dem ordentligt.

Tænderne skal være glatte

Efter endt børstning anbefales det, at man mærker efter med tungen for at sikre, at man har børstet godt nok.Tænderne er først hele rene, når de føles glatte. Mærk derefter efter med tungen, og er der stadig ru steder, også oppe ved tandkødet, så er det på den igen.

Tandtråd og tandstikker

Tandtråd og –stikker kan for mange være et godt supplement til tandbørstningen. Hvis man har problemer med at få gjort tænderne helt rene, kan tandtråd og tandstikker hjælpe med at rengøre tænderne i dybden. Tandtråd bruges bedst ved at føre det ned mellem to tænder, holde tråden stramt og herefter ”skrabe” siderne af tænderne og op mod tandkødet. Fortvivl ikke, hvis denne metode får tandkødet til at bløde i starten – dette vil hurtigt holde op i takt med, at dit tandkød bliver rent og sundt.

Hos Ibfelt+ Tandklinik står vi altid klar til at yde kompetent rådgivning om såvel tandbørstning som andre odontologiske problemstillinger, så dine tænder kan forblive sunde gennem hele livet. Du er altid velkommen til at kontakte os, såfremt du skulle have spørgsmål angående mulighed for behandling.

ibfeltplus-velkommen

INFORMATION

Ibfelt+ Tandklinik Gentofte
Baunegårdsvej 1
2820 Gentofte

Telefon: 3965 2104
Email: info@ibfeltplus.dk

Åbningstider

Mandag 9.00 - 17.00
Tirsdag 8.00 - 15.45
Onsdag 8.00 - 15.30
Torsdag 9.00 - 17.00
Fredag Efter aftale

Find os

Følg os