Implantat

Hvis man mangler en eller flere tænder og det ikke er hensigtsmæssigt at lave en bro, kan man erstatte den eller de manglende tænder med implantater.

Et implantat er en kunstig rod, der indsættes i kæbeknoglen, hvis man mangler én eller flere tænder. Implantatet har form som en skrue og er lavet af titanium. Skruen er 3-5 mm i diameter og 8-16 mm i længden. Implantatbehandling er en meget skånsom behandling, der ikke involverer de andre tænder i mundhulen.

Behandlingen forløber typisk således

Først laver vi en grundig undersøgelse, hvor det vurderes, om implantatbehandling er den rette løsning for dig. Der tages røntgenbilleder og evt. et aftryk af tandsættet.

Ved næste besøg indsætter vi implantatet i kæben under lokalbedøvelse. Der lægges et snit i tandkødet og herefter bores et lille hul i kæbeknoglen. Nu kan implantatet skrues ind hullet, og tandkødet sys derefter sammen.

Implantatet skal nu have fred til at hele inde i knoglen. Dette tager ca. 3 måneder.

Når implantatet er helet, tager vi aftryk til en krone, bro eller protese, som skal genskabe den tabte tyggefunktion og det flotte smil.

Patienter med proteser (især underkæbeprotese) er virkelig godt tjent med to til fire implantater, der kan holde protesen fast ved hjælp af et tryklås system.

Det skal nævnes at succesraten er over 95% ved isættelse af implantater. Dette er uanset alder, men hvis man er ryger, har diabetes eller andre sygdomme der forringer immunforsvaret, kan det nedsætte succesraten.

INFORMATION

Ibfelt+ Tandklinik Gentofte
Baunegårdsvej 1
2820 Gentofte

Telefon: 3965 2104
Email: info@ibfeltplus.dk

Åbningstider

Mandag 9.00 - 17.00
Tirsdag 8.00 - 15.45
Onsdag 8.00 - 15.30
Torsdag 9.00 - 17.00
Fredag Efter aftale

Find os

Følg os